{

Mi is az a passzív meditáció?

Ez tulajdonképpen egy modern meditáció a NASA-nál kifejlesztett készülék segítségével.

A passzív meditáció során a relaxáló személy 99%-os pontossággal eljut a kívánt célfrekvenciára. Az is lényeges, hogy mindez a folyamat akkor is bekövetkezik, ha az illető személy „nem hisz” a készülékben. A folyamat beindítja saját öngyógyító folyamatainkat.

Hatásmechanizmus:
A passzív meditáció optimalizálja a különböző kémiai anyagok – például: szerotonin, dopamin, noradrenalin, endorfin, melatonin, oxitocin, vazopresszin, ACTH, GABA és így tovább – mennyiségét és egymáshoz viszonyított arányát a központi idegrendszeren belül. Összehangolja a hormontermelő mirigyek, a hipofízis és a hipotalamusz munkáját. Történik mindez anélkül, hogy kívülről bármilyen kémiai anyag kerülne a rendszerbe, felborítva az agy működésének nagyon kényes egyensúlyát. Ez összhangban van az elmúlt évek nagy jelentőségű felfedezésével, mely szerint – a központi idegrendszeri sejtek felnőtt korban is újra képesek szaporodásra és az agyon, illetve a gerincvelőn belüli vándorlásra.
A hangokkal bevitt jelek esetében hasonló a helyzet, csak az anatómiai pályák különbözőek. Ezeket az agy villámgyorsan képes kiértékelni és beépíteni.
A fény-hang stimulációra bekövetkező kedvező változások hátterében feltehetően komplex mechanizmus áll, amely többek között magába foglalja a következő idegsejt-szintű változásokat:
Az idegsejtek számának növekedése az újra szaporodásra serkentett őssejtek által.
Egymással való kapcsolataiknak – elsősorban synapsisoknak – gyarapodása (egy sejt esetében több ezer kapcsolat is lehetséges).
Az anyagcsere kedvező irányú változása.
Az elektromos vezetőképesség javulása.

Mi is történik a passzív meditációs készülék segítségével?
A készülék egy speciális szemüvegből, fülhallgatóból, komputerből és a benne tárolt programokból áll. A humánkísérletek alapján kidolgozott programok futtatják le a fény és hang információt. Ezek a programok felölelik az egészséges agy, teljes elektromos működési tartományát. A különböző frekvenciájú jelek, azaz az információ, a fényre vannak ráültetve. Ezek megegyeznek, egy egészséges ember, egy-egy kiemelt frekvencia tartományának helyes működésével és annak elérési lehetőségeivel. Ez a célfrekvencia. Ezt az információt az agy villámgyorsan kiértékeli, igyekszik rá válaszolni, azzal azonos ritmusra kerülni, azaz tanulja.
Készülék nélkül egy relaxáló személy például jógázás után vagy vezetett meditációval csak ritkán jut el a szükséges frekvencia tartományba. Mélyebb, 7Hz alatti tartományok elérése önmagunktól 15-20 év, gyakorlást igényelne.
A passzív meditáció során, a készülékkel a relaxáló személy 99%-os pontossággal eljut a kívánt célfrekvenciára. És az is lényeges, hogy mindez a folyamat akkor is bekövetkezik, ha az illető személy „nem hisz” a készülékben. A folyamat beindítja saját öngyógyító folyamatainkat.

Felhasználási területek:
– alvászavarok, kimerültség, fáradtság
– migrénes és más fejfájások
– testi, lelki, mentális problémák, depresszió kezelése
– mindenféle betegség esetén kiegészítő terápiaként, mintegy energetizálásra
– műtétek előtt és után, a hatékonyabb gyógyulásért
– terhesség alatti stresszcsökkentés, felkészülés a szülésre
– tanulási képesség javítása, memóriajavítás, kreativitás növelése
– stresszálló képesség növelése, manager betegségek kezelése
A módszer lényege, hogy a különböző frekvenciájú jelek, azaz az információ, a fényre van ráültetve. A beviteli út, pedig adott. A szem és a látópálya anatómiailag az agy kihelyezett részének tekinthető. A bevitt információ jelentősebb veszteség nélkül ér célba, a központi idegrendszerbe. A fény és vele együtt az információ útja tehát: a szem, a látóideg, a látókéreg, majd onnan szétszóródva az agy többi része.